Imkerbemiddeling.nl is opgezet omdat er door bedrijven steeds meer vraag is naar bijenvolken. Bedrijven uit diverse branches die met name uit educatief oogpunt graag een bijenvolk geplaatst zien om bezoekers, klanten, relaties zodoende bekend te maken van het nuttige functie van een bijenvolk. Omdat veruit het merendeel van de Nederlandse imkers dit als hobby uitvoert en niet bedrijfsmatig bestaat de behoefte aan een bemiddelende organisatie die imkerbemiddeling op zich wil nemen.

Zo kan de altijd enthousiaste hobbyimker een vergoeding krijgen voor het delen van zijn of haar passie en wordt het regelwerk hem of haar ontnomen. Anderzijds hebben bedrijven 1 bedrijfsmatig aanspreekpunt die de zaken voor hun regelt.

Als eigenaar van imkerbemiddeling.nl houdt ik al meer dan 20 jaar bijen. Een fantastische hobby waarbij ik me altijd weer blijf verbazen hoe een bijenvolk zich ontwikkeld in altijd weer andere omstandigheden en hoe je daar als imker, binnen de grenzen van het volk en de omgevingsfactoren, je invloed op uit kunt oefenen. Dit altijd met als doel om levensvatbare en vitale volken te houden. Als je je volken goed verzorgt gaat het niet om de honingopbrengst maar krijg je die er als beloning vanzelf bij. Het werken in de bijen vind ik dan ook veel leuker dan het oogsten van honing.

Naast het feit dat bijen me enorm boeien vind ik het menselijke contact rond deze hobby prachtig en vertel ik graag over bijen. Dat praten over de bijen doen veelal de meeste imkers heel erg graag. Van daaruit is het idee ontstaan om de gepassioneerde imkers een mogelijkheid te geven hun ervaringen met bijen te delen met geïnteresseerden. En die zijn er momenteel genoeg nu de leefwereld van insecten, de biodiversiteit, het duurzaam, circulair en maatschappelijk verantwoord ondernemen volop in de belangstelling staat.

Indien uw interesse gewekt is om als imker bijenvolken te plaatsen of als bedrijf bijenvolken op uw locatie geplaatst te krijgen vul dan het contactformulier in.